Prajitura Noire

de SharaY in Prajituri, 8 Aug 2014 | 11258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 150 gr. biscuiti normali
  • 75 gr unt
  • 2 linguri cacao neagra
  • Pentru crema :
  • 250 gr. ciocolata amaruie
  • 50 gr. unt
  • 250 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • 1 fiola esenta de cafea
  • Pentru glazura :
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Se pune gelatina la hidratat in 4`5 linguri de apa rece.

Topesti ciocolata la foc mic, impreuna cu untul si frisca lichida, iar cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca atat cat sa fie suportabila la deget si se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in compozitie.

Se aromatizeaza cu esenta, dupa gust bineinteles.

Biscuitii ii zdrobesti si ii amesteci cu untul la temperatura camerei si cele doua linguri de cacao pana se omogenizeaza bine.

Se acopera o tava cu hartie de copt, se pun biscuitii ca blat si se apasa bine pentru a sta cat mai fixat si mai lipiti.

Peste se toarna compozitia de ciocolata si se da la frigider pentru 6-8 ore pana se intareste.

Dupa ce s-a intarit scoatem tava afara si o rasturnam pe un platou.

Facem glazura din ciocolata topita impreuna cu untul, cat sa ajunga la o consistenta grosuta.

Se acopera prajitura cu glazura se mai lasa putin sa se intareasca si se serveste.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

eu am folosit o tava pentru cozonac

2

cand topiti ciocolata pentru glazura puteti adauga si 50 ml de lapte pentru un gust mai bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de cacao cu ciocolata